Nowi eksperci Hoteli PLUS

Dynamiczny rozwój Hoteli PLUS wymaga posiadania super zespołu, do naszego grona ekspertów i doradców dołączyli wybitni praktycy w zakresie hotelarstwa i gastronomii.

Robert Węglarz

Doświadczony hotelarz i skuteczny menadżer. Ma za sobą 30 lat aktywnej, udokumentowanej i popartej sukcesami operacyjnej pracy w branży hotelarskiej i zdobyty przez ten okres ogromny bagaż doświadczeń -był kelnerem, kucharzem, barmanem, kierownikiem restauracji, portierem, recepcjonistą, shift menadżerem, dyrektorem hotelu i wreszcie prezesem zarządu spółki hotelowej. Pracował w hotelach sieci Intercontinental (IHC), Holiday Inn, Forum, Accor (Ibis i Sofitel), Malinowych Hotelach, kilku obiektach prywatnych, a także Spółce Interferie S.A. Od ponad 15 lat jest także trenerem i doradcą branżowym. Jest konsultantem i ekspertem hotelowym, trenerem biznesu i szkoleniowcem, współautorem polskiego systemu certyfikacji dla hoteli SPA – Quality Standard, ale przede wszystkim pasjonatem hotelarstwa. Specjalizuje się w doradztwie operacyjnym i restrukturyzacji operacyjnej. Ukończył Technikum Gastronomiczne, Akademię Ekonomiczną w Krakowie na Wydziale Ekonomii i kierunku Zarządzanie Finansami Przedsiębiorstw, studia doktoranckie na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu na Wydziale Ekonomii, Zarządzania i Turystyki, gdzie został powołany na członka Rady Menedżerów Biznesu i Administracji. Ekspert branżowy w Hotelach PLUS.

Przemysław Kuśmierski

Hotelarz z ponad 20 letnim doświadczeniem zawodowym. Swoją przygodę z branżą hotelarsko gastronomiczną rozpoczynał jako kelner na międzynarodowych statkach pasażerskich. Piastował stanowiska kierownicze w wielu obiektach w Polsce i Wielkiej Brytanii m.in.: Hambleton Hall Hotel **** UK, Hotel Belwedere **** Zakopane, Hotel Remes **** Opalenica, Hotel Platinum Palace ***** Wrocław, Dworek Gościnny Szczawnica, Pałac Brzeźno Golf & SPA. Absolwent Nauczycielskiego Kolegium Języka Angielskiego oraz Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Warszawie, kierunek hotelarstwo. Specjalista w zakresie nauczania języka angielskiego dla branży hotelarskiej. Ekspert branżowy w Hotelach PLUS.

 

Patryk Żołnowski

Kucharz z 16-letnim międzynarodowym doświadczeniem gastronomicznym. Pracował między innymi w Watykanie, Domu Prezydenta Włoch-Palazzo Quirinale oraz Zamku Orsini. W 2013 roku przekazywał tajniki włoskiej kuchni szkoląc kucharzy Vancouver w Kanadzie. Ostatnie lata pracował jako kucharz w jednej z najlepszych włoskich restauracji -IMAGO w Hotelu Hassler- I*Michelin w Rzymie. Szef kuchni w restauracji Bellanuna w Rzeszowie. Ekspert branżowy w Hotelach PLUS.

 

Paweł Kaczmarek

Szef kuchni, doradca kulinarny. Pasjonat smaku, otwarty na nowe doświadczenia, uczestnik wielu staży kulinarnych w tym w restauracjach odznaczonych Gwiazdką Michelin. Finalista ogólnopolskich konkursów kulinarnych. Członek Polsko Jurajskiej Grupy Qulinarnej, promotor regionalnych smaków, partner akcji "Slow Food Polska". Prowadzone przez niego restauracje mogą pochwalić się odznaczeniem Przewodnika Gault& Millaut Polska. Ekspert branżowy w Hotelach PLUS.

zobacz wszystkie